Przykładowy jadłospis


MENU

Poniedziałek:

śniadanie: kanapki z pastą mięsną i warzywami lub żółtym serem i papryką kakao herbata

obiad: zupa jarzynowa spaghetti bolońskie marchewki woda mineralna podwieczorek:

ciasto drożdżowe mleko truskawkowe owoce

Wtorek:

śniadanie: zupa mleczna kajzerka z serkiem topionym lub dżemem herbatka

obiad: zupa kalafiorowa z koperkiem pieczeń z szynki wieprzowej w sosie ziemniaki surówka z białej kapusty i marchewki kompot

podwieczorek: kasza manna z malinami sok przecierowy

Środa:

śniadanie: kanapki z masłem kiełbasą podsuszaną lub gotowanym kurczakiem i pomidorem kakao herbatka

obiad: zupa Shreka (krem szpinakowy z jajkiem lub groszkiem ptysiowym ) leczo mięsno-warzywne (papryka cukinia pomidor) ryż kompot śliwkowy

podwieczorek: sernik z galaretką i owocami napój porzeczkowy

Czwartek:

śniadanie: płatki na mleku bułeczka z masłem i miodem lub pasztetem z indyka i szczypiorkiem herbata cytrynowa

obiad: zupa fasolkowa sznycel drobiowy ziemniaki kapusta duszona z pomidorem i koperkiem woda mineralna

podwieczorek: owocojogurt ( owoce jogurt naturalny ) biszkopty

Piątek:

śniadanie: chleb wieloziarnisty z masłem szynką i warzywami kawa na mleku herbata

obiad: zupa gulaszowa ( mięso drobiowe szynki warzywa pomidory ) makaron z masłem i serem lub musem jabłkowo-truskawkowym surówka z marchewki i ananasa napój miodowo-cytrynowy

podwieczorek: budyń śmietankowy herbatniki